Dromen, Durven, Doen!

Lieve leerlingen,

Het is zover… mijn emotionele ‘afscheidsbrief’

In 2009 begon ik in een zaaltje in de sportschool op de Croeselaan met een handjevol leerlingen op de vrijdagavond. Urban Dance Center was ‘geboren’. 21 jaar was ik, maar ik voelde me super stoer en had grootse plannen. Ik bood me aan op iedere school, in ieder park, bij ieder evenement. Alles om te laten zien dat Utrecht een dansschool rijker was. Al gauw kwamen er meer leerlingen en konden we uitbreiden naar ‘De Dansvloer’. Het docententeam werd groter en langzaam maar zeker kon ik mijn andere bijbaantjes vaarwel zeggen. Een grote mijlpaal was de eerste voorstelling in Theater de Kom. Het vijfjarig bestaan met als thema: Dromen, Durven, Doen!

De danslessen waren inmiddels verhuist naar Nieuw Welgelegen en het aanbod in stijlen was gegroeid. Er kwamen mooie samenwerkingen met LEGO World en de intocht van Sinterklaas. Allemaal dingen om trots op te zijn en waar ik met een grote glimlach op terug kijk. Maar het meest warme gevoel krijg ik bij de herinnering aan de ontelbare lessen die ik heb gegeven en het contact met de leerlingen. Ik ben er trots op dat Urban Dance Center zich kenmerkt door een veilige sfeer en een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. Een plek waar mensen groeien en waar heel veel vriendschappen (en zelfs een relatie!) zijn ontstaan. Alle bijzondere verhalen van leerlingen en het letterlijk zien opgroeien van mensen (want ja, sommige heb ik dus écht 10 jaar in mijn lessen gehad!)

Iedereen kent moeilijke periodes in zijn leven. Voor mij waren dat het ziekteproces en verlies van mijn vader. En de intens pittige tijd na de geboorte van mijn tweeling. Maar wat voelde het warm om altijd de steun en de energie van de leerlingen te voelen. Iets om heel dankbaar voor te zijn.

En nu neem ik afscheid, na bijna 10 seizoenen. Het motto ‘Dromen, Durven, Doen’ vind ik nog steeds een hele belangrijke in het leven. Want naast een carrière in dans, heb ik ook altijd gedroomd van werken bij de televisie. Talpa biedt mij deze kans en deze pak ik met beide handen aan. Gelukkig heb ik een fantastische opvolgster gevonden, waarin ik het volste vertrouwen heb. Chérielle Dollekamp is de nieuwe eigenaresse van UDC en ik weet zeker dat zij alle waardevolle kenmerken van UDC zal behouden, maar ook de energie en drive voelt om de dansschool naar een hoger level te tillen.

Lieve (oud) leerlingen, bedankt voor alle mooie jaren! Ik heb van jullie genoten! Hopelijk tot ziens en heel veel geluk!

Liefs, Robin

5 Comments

 1. De oma van Sophie Hopman durft ook iets te schrijven. ik weet zeker dat SOPHIE HET HEEL JAMMER VINDT DAT JE WEGGAAT.maar je moet nu eenmaal keuzes maken in het leven en alles wat er komt kijken bij het organisen en het op rolletjes laten lopen van de dansschool is (denk ik)niet te combineren met het huishouden en de opvoeding van de tweeling.we zullen de uitvoeringen blijven bezoeken,zolang als gaat en ik wil je erg bedanken voor alle mooie voorstellingen die we mochten bijwonen je verdient een lintje!!

 2. Lieve Robin,
  Wat een mooie afscheidsbrief! Mooi hoe je terug kijkt op het realiseren van je droom en alles wat die droom je op de weg ernaar toe en sindsdien heeft gebracht. Ik bewonder de gedrevenheid waarmee je dat gedaan hebt, want ook al kwam ik er pas een paar jaar later bij: you never stopped living your dream! Die droom had al lang handen en voeten gekregen, maar ik kreeg het gevoel dat jouw dagelijks werk nog altijd de droom was die je leefde…, dat is toch supermooi! Ik zag altijd het plezier en de trots op je leerlingen bij jou en dat was besmettelijk! We hebben je ruim een jaar moeten missen toen je je prachtige jongens kreeg en nu moeten we je voor altijd missen, maar ik denk met net zo’n grote glimlach aan de lessen terug als jij! Heel veel plezier in het leven van je nieuwe droom en tot de 15e! Liefs Jania

 3. Hi Robin, wat ’n mooie brief en leuke kans voor je! Heel veel geluk en we zien je vast nog wel ’s met je tweeling en je hondje in de buurt. Groet van Lennert en z’n moeder!

 4. Hallo Robin
  Ook wij ouders hebben genoten van alle mooie dansmomenten en voor ons speciale was het bijwonen van een repetieles ter voorbereiding van de de uitvoering 2018. Dank je wel.
  Een hele fijne mooie tijd bij Talpa. Geniet van alle momenten.
  Fam Kwint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *