Modern, Dancehall, Female Funk en Hiphop/Urban

Een heel nieuw rooster! Wat een verschil met afgelopen jaar! Dit jaar staan er zoveel verschillende stijlen, lessen en docenten op het rooster dat ik me kan voorstellen dat je benieuwd bent wat je bij de verschillende lessen kunt verwachten. Daarom leek het mij leuk om even wat uitleg te geven, zodat je makkelijker kunt inschatten welke lessen voor jou interessant zijn om te volgen.

IMG_4467

Modern

Op maandag zijn er moderne lessen bij UDC. Deze worden gegeven door Michelle. In de moderne lessen begin je met een warming-up waarbij je tevens werkt aan techniek oefeningen. Kracht en lenigheid zijn heel belangrijk bij moderne dans. Michelle doet ook veel vloerwerk en houdt ervan om ‘trucjes’ in haar choreo’s te verwerken. Dit alles wordt uiteraard rustig en op een verantwoorde manier aangeleerd. In tegenstelling tot een hoop moderne lessen elders werkt Michelle voornamelijk met muziek van nu, je zult dus niet teveel op ‘arti-flarti’ nummers dansen, maar gewoon op fijne r&b, urban en top40 muziek met zo nu en dan een aparter, instrumentaal nummer. De choreo’s zijn zeer afwisselend, van heel gevoelig en lyrical tot sexy. Een ding is zeker; bij UDC is modern in een hip jasje gestoken! De lessen zijn op maandag voor tieners en 3 verschillende niveau’s 18+.

Dancehall

De dancehall lessen worden gegeven door Nathalie en dit zijn zeer energieke, opzwepende lessen. Door de dancehall muziek kom je gegarandeerd in zomerse sferen. De les van Nathalie bestaat uit een warming-up waarin er wordt gewerkt aan conditie, kracht en isolatie-oefeningen (isolaties zijn een must voor de dancehall choreo’s) In de choreo’s leer je zowel controle te houden over je lichaam terwijl je tegelijk helemaal los gaat. Deze vrolijke, uitdagende dansles geeft je te gekke dansmoves waar je tijdens het uitgaan ook nog wel eens wat aan kunt hebben 😉
De dancehall lessen worden gegeven op dinsdagavond. De tienerles wordt gemixt met hiphop, de volwassenen les is alleen dancehall.

Female Funk

Ook nieuw in ons lesaanbod dit jaar is female funk. In deze les ga je werken aan je girl power. De les bestaat uit een mix van vogueing en waacking, maar er kunnen ook zomaar andere vrouwelijke invloeden van andere dansstijlen in gebruikt worden. In deze les wordt de techniek van vogueing en waacking behandeld (dat is vooral veel krachttraining voor je armen!) en ligt er heel veel nadruk op presentatie en zelfvertrouwen. Verder gooit docente Fleur altijd het element ‘funk’ door de les, dus gegarandeerd word je blij van de muziek en bewegingen!

DSCN0948

Hiphop/urban

De stijl die natuurlijk het meest op ons rooster staat; hiphop/urban. Deze les is een mix van streetdance, hiphop en andere urban invloeden waarbij iedere docente weer haar eigen stijl heeft. Zo maakt Fleur rauwe, grounded chromo’s en besteedt ze veel aandacht aan muzikaliteit. Lotte komt uit het commerciële werkveld en is helemaal up to date van de laatste trends en zal hiermee haar lessen zeer afwisselend maken. Ook is Lotte helemaal thuis in de stijl popping dus dit zal ook zeker terug komen in haar lessen. Robin maakt haar lessen afwisselend. Van vrouwelijke choreo’s tot stoerdere dansen. In alle hiphop/urban lessen begin je met een warming-up waarbij er wordt gewerkt aan conditie en doe je tijdens de les ook buikspieroefeningen en/of een stretch.
De urban/hiphop lessen zijn voor verschillende niveau’s op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

DSCN0994

Zo, dat zijn de stijlen waarvoor de dit jaar terecht kunt bij UDC! Heb je al een idee wat jou aanspreekt? In de open lesweek kun je in ieder geval alles uitproberen en kijken voor welke les(sen) je je in wilt schrijven. Neem gerust je vriend, vriendin, collega, roomie, studiegenoot of lover mee! Share the passion! Let’s Dance!

De open lesweek start vanaf maandag 29 augustus. Na de open lesweek is het ook mogelijk om gratis een proefles te volgen. Mail naar: info@urbandancecenter.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *