City Of Dreams

Zoals een hoopIMG_0361 leerlingen weten is New York mijn favoriete stad. Naast dat je er heerlijk kunt shoppen, een van mijn beste vriendinnen er woont, het zo groot is dat je nooit uitgekeken raakt, de musicals daar het allerbeste zijn en het the City of Dreams is, kun je er ook geweldige danslessen volgen.
Toen ik in het tweede jaar van de dansacademie zat, gingen we voor 2 weken naar NY om lessen te volgen. Sindsdien ben ik fan en probeer ik iedere 2 jaar te gaan om zelf weer te dansen en inspiratie op te doen.

 

IMG_0390Lesgeven is het leukste wat er is, maar soms wil je ook zelf weer even leerling zijn en voor jezelf dansen in plaats van lesgeven. Dat kan toch ook in Amsterdam? Dat klopt, maar in New York heerst toch een andere vibe. De Amerikaanse vibe. Lekker over the top, geen schaamte, ‘fake it untill you make it’. Amerikanen maken van iedere les een performance, of ze nou een van de beste in de les zijn of de allerslechtste, het maakt ze niets uit en ze gaan er helemaal voor. Als nuchtere hollander zijn dIMG_0367e eerste paar lessen altijd weer

even wennen, want bescheidenheid vind ik immers ook een mooie eigenschap. Maar wanneer je er weer een beetje gewend aan bent is het heerlijk en zuig ik de energie in me op.
 

 

Inspiratie opdoen zit ‘m dus niet alleen in ‘pasjes’ of nieuwe stijlen en trends, maar ook in de energie en de manier van werken. Met nog drie weken (inmiddels zelfs nog maar 2,5) tot aan de show, vond ik het een spannend moment om weg te gaan… Maar dit was eigenlijk precies wat ik nodig had. De vakantie is geweest en deze laatste lessen gaan we gebruiken om de puntjes op de i te zetten en te werken aan PERFORMANCE.

IMG_0384

Jaja, we gaan voor de Amerikaanse vibe: groot, veel energie en dansen alsof je leven ervan af hangt.  Het aftellen is begonnen… 28 mei zijn de leerlingen van UDC te zien bij de voorstelling ‘Urban Inmates’
Can’t Wait!!!

 

 

 

IMG_0380

 

 

IMG_0358

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *