Workshops bij Urban Dance Center!

 

workshop 1

Vorige week zondag vonden er bij UDC twee te gekke workshops plaats!

De eerste workshop was Afromix gegeven door Avalon Brown. Deze super enthousiaste, energieke docente zorgde ervoor dat iedereen die nog niet helemaal wakker was (tsja, zondagmiddag he…) na deze workshop bruiste van de energie! Wat een power! Na een pittige warming-up, alles losmaken (en met losmaken, bedoel ik letterlijk alles losgooien) heeft ze een te gekke choreo aangeleerd. Ze was verbaasd over de snelheid waarmee de leerlingen de choreo oppikte, dus heeft uiteindelijk ook echt een lang stuk kunnen aanleren in 1,5 uur tijd. Afro is zo’n heerlijke stijl, waar je jezelf helemaal in kunt gooien en waar je sowieso vrolijk van wordt. De muziek en bewegingen geven zo’n positieve vibe! Het was heerlijk om alle leerlingen los te zien gaan, met een grote smile op hun gezicht.

workshop 2

Na Avalon was het de beurt aan Gino Jagessar. Hij heeft een workshop house gegeven. Een grote wens van mij, want ik vind house zo enorm tof om naar te kijken, maar je moet het maar kunnen…het is echt een specifieke stijl. Na een korte introductie waarin Gino de basis heeft uitgelegd en alvast wat tips gaf, heeft hij de basis principes aangeleerd van house. Een compleet andere vibe dan bij afro, maar zeker niet minder tof! Je moet echt weten hoe je de basiscs in korte tijd goed kunt aanleren om ook in 1 workshop tot een choreo komen, maar…het is gelukt! Aan het einde van de workshop konden alle leerlingen toch een flink stuk choreo dansen en het zag er écht heel goed uit! Petje af voor Gino, super docent qua uitleg van de moves, maar ook een feest om les van te krijgen. Iedereen ging blij en bezweet de zaal uit aan het eind van de workshop.

workshop 3Het was de eerste keer dat er bij UDC gastdocenten kwamen om in een andere stijl workshops te geven, maar Wow! wat is dit goed bevallen. Het was geweldig om kennis te maken met andere stijlen en iedereen zo happy te zien. Beide docenten gaven ook aan dat ze de sfeer zo goed en chill vonden, dat maakte mij extra trots op alle leuke UDC leerlingen! Na een enquete onder de deelnemers blijkt ook dat er héél veel animo is om dit soort workshops vaker te organiseren. Dus dat zal sowieso gaan gebeuren!workshop 5

 

Eerst gaan we even focussen op de show. In de vorige blog heb ik al aangegeven dat het thema snel bekend gemaakt zou worden. Alle leerlingen hebben inmiddels al een mail gekregen… Het thema van de show is dit jaar: URBAN INMATES. De show is geïnspireerd op de serie ‘Orange is the new black’. Mocht je dit nog niet gevolgd hebben, dan is dat wel een aanrader, dan kom je alvast in de sfeer van de show 😉

Het is een super thema waar je veeeel kanten mee op kunt, dus het belooft zeker een toffe show te worden! To be continued….

workshop 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *